百师联盟2025届高三一轮复习联考(二)英语听力答案,目前2025-2026衡水金卷答案网已经汇总了百师联盟2025届高三一轮复习联考(二)英语听力答案的各科答案和试卷,获取更多{{papers_name}}答案解析,请在关注本站。
本文从以下几个角度介绍。
-
1、2024百师联盟高三二轮英语
2、百师联盟2024高三二轮联考二英语
3、百师联盟2024高三二轮英语
【语篇导读】本文以事件发展为线索展开,讲述了一个名叫阿里娅的学生在数学考试中持续遭遇挫折,但她最终在老师丽娜的鼓励和指导下,通过勤奋努力、坚定决心和韧性,成功克服了困难,准备迎接最终的考试。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“考试当天,她对失败的恐惧搅得她胃不适。”可知,第一段可描写阿里娅因害怕失败而紧张不安,但回想起老师鼓励的话语之后,她凭借所学的策略逐一应对难题。她每完成一题就增强了自信,最终克服了恐惧,全力以赴完成了考试,获得了成就感。②由第二段首句内容“她的数学考试得了一个难以置信的A等成绩。”可知,第二段可描写阿里娅看到成绩时,眼中涌出了喜悦的泪水。这成绩不仅代表分数,更是她的努力、老师的支持和自身韧性的证明。她自信地离开教室,已从害怕数学的学生蜕变为战胜恐惧、自信满满的女孩。2.续写线索:考试日—害怕失败—老师的话—运用策略—信心增加—得了A等成绩—成就感—获得自信—感悟听力材料Text 1M:Oh no,where's my banana?I always have one.(1)W:Is something missing from your lunch box?I can share my sandwich with you.M:No,thanks.It's OK.My mom has given me a chocolate bar instead.Text 2W:I'm so glad they made this statue of our club's best football player.(2)He should be remembered.Did you everget to see him play in the stadium?M:Yes,he was the best I've ever seen-clever,quick,skillful,and he knew how to score goals.(2)Text 3W:I counted eight ice-cream shops on our drive to the beach today!Eight!M:Maybe it's because this is a seaside town.(3)They probably make a lot of money from visitors buying ice creamsto cool themselves down!Text 4M:Thanks for coming in,Mrs.Miles.W:It's been great to hear about John's progress and find out what he's been doing in the classroom.He never tells usmuch at home!a义TM:Before leaving,do visit the school library to see the children's art display,please.(4)W:OK.(4)That's great!Text 5翻印必究W:Why don't I have school on that day?M:It's a national holiday,Mel.Times are more peaceful now,but there have been many wars throughout history.People have given their lives to fight for great causes-we honor them with the holiday.(5)Text 6M:You know,when I was young,we didn't have phones to message people.(6)W:So,how did you ever know where and when to meet your friends?(6)M:Easy.Use an old art form that seems to be lost these days.It's called "the art of conversation".(6)W:Hold on,Grandpa.(7)I've just got a text message from my friend.Okay,sent a message back.Where were we?The“art”of what?M:Never mind.Text7(第l0题为推断题)W:Hi,I'd like to borrow a book that includes meat-free recipes,preferably for South Asian food.(8)M:We have an entire section on that.Please,follow me...Now,on these shelves you will find recipe books for SouthAsian food,these shelves are for European food,and there are recipes from North America on these bottomshelves.W:And are they all vegetable-based recipes?M:Yes,they are completely meat-free.The meat recipe books are in a different section over there.W:Thank you.I'm opening a restaurant in town in exactly one week,(9)and we are good at cooking meat-freedishes.The chef wants a few more ideas!英语参考答案(雅礼版)一4
本文标签: